ГрадътНовини

От Европейската комисия откриват форума за социално предприемачество в Панаира

Над 100 български и чуждестранни предприятия ще се включат в започващия в четвъртък в Пловдив форум (ВИДЕО)

Осмото издание на Европейски форум за социално предприемачество ще бъде официално открито на 28 март (четвъртък) от 10:00 ч. в Палата №11 на Международен панаир Пловдив. Встъпителни речи ще имат вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, членове на Европейската комисия, министри, чуждестранни гости и представители на организационния комитет на форума.

Темата на форума тази година е „Екосистемата на социалното предприемачество“, а богатата програма, включваща конференции, дискусии, кръгли маси и търговско изложение, ще събере ключови фигури с дългогодишен опит в областта на социалните политики и предприемачеството.

Участие в откриващото събитие на мащабния форум ще вземат представителите на Европейската комисия г-жа Хели Имунен, Експерт политики и г-жа Виктория Петрова, Съветник в областта на малките, както и средни предприятия и г-жа Ариане Родерт, Ръководител на делегацията на Европейския икономически и социален комитет и г-жа Диана Довган, Генерален секретар на Европейската конфедерация на производствените и кооперациите за услуги.

От българска страна до тях ще застанат г-н Бисер Петков, Министър на труда и социалната политика на България и г-н Емил Караниколов, Министър на икономиката, както и г-н Георги Титюков, Зам. кмет на гр. Пловдив и г-н Иван Соколов, Главен Директор на Международен панаир Пловдив АД.

От 10:30 ч. гостите на форума ще имат възможност да разгледат панаира и представителното модно ревю. Следобедната част от програмата ще се проведе в Конгресния център на Международен панаир Пловдив, като телевизионните и радио интервюта с участниците и гостите на Европейския форум са планирани за отрязъка 16:00-17:30 ч.

Основна цел на Европейския форум за социално предприемачество е създаване на диалог между институциите, бизнеса и гражданите и повишаване на информираността на обществото за същността на социалното предприемачество. За да постигнат максимално добри резултати, събитията от форума ще засегнат всички елементи на екосистемата на социалното предприемачество.

Успешните бизнес модели, добри практики и иновации ще бъдат представени на изложение с повече от 100 участници. Жителите и гостите на Пловдив могат да посетят Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика от 28 до 31 март от 10:30 ч. до 17:30 ч. в Палата № 11.

В програмата са включени научни конференции, дискусии и кръгли маси по теми, които очертават европейските и национални тенденции в развитието на социалното предприемачество. Сред чуждестранните гости с участие в програмата са г-жа Севастита Григореску, председател на Националния съюз на занаятчийските и производствени кооперации Румъния; г-н Паоло Фолиети, председател на Кооперативен консорциум „КОНАСТ“, Италия; г-н Джузепе Гуерини, председател на Европейската конфедерация на производствените и кооперациите за услуги; г-жа Диана Довган, генерален секретар на Европейската конфедерация на производствените и кооперациите за услуги; проф. Лалко Дулевски, председател на Икономическия и социален съвет; проф. Руслан Ачмиз, вицепрезидент на Европейския клон на Московската асоциация на предприемачите; г-жа Шантал Ре, управляващ директор, Кооперация „Ла дуа валада“, Италия; г-жа Лена Боднер, асоцииран мениджър, Европейска банка за възстановяване и развитие; г-жа Мари Зволска, Европейски икономически и социален комитет; г-н Йохан Ким, Икономическа федерация на социалните кооперативи гр. Бусан, Република Корея; Бериван Онгорур, член на Европейския икономически и социален комитет; г-жа Еда Каядибинлиоглу, представител на Младежки кооператив, Турция; г-жа Сузана Ронини, координатор, Кооперация „Ла пиетро данголо“, Италия.

Цялата програма за Европейски форум за социално предприемачество ще намерите тук, както и на Facebook страницата на събитието. Там ще се излъчват на живо избрани моменти от форума.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина