ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Общински съвет решава дали да помогне финансово на жителите на сграда, засегната от летните бури

Граждани от улица „Павликенска“ 4 помолиха за отпускане на средства от общинския бюджет за спешен ремонт и поправяне на щетите на покрива на постройката

Общинският съвет на Пловдив ще трябва да реши дали да бъдат отпуснати общински средства за подпомагане на жителите на сграда на улица „Павликенска” 4, чийто покрив е пострадал при една от летните бури. Хората не разполагат със средства, за да извършат належащия ремонт, заради което се обърнаха с молба за помощ към кмета Иван Тотев. Градоначалникът се срещна с гражданите в заседателната зала на общината вчера и им обеща, че ще внесе предложение на следващата сесия на местния парламент за отпускане на средства на засегнатите.

„Повечето от живущите в сградата сме с много ниски доходи, над 70-годишни, трима са над 85, а една от съседките е на 90-години и живее сама. Това са единствените ни жилища и няма къде да идем“, споделиха гражданите. Те помолиха за съдействие за отпускане на средства от общинския бюджет за спешен ремонт и поправяне на щетите на покрива, чиято конструкция е напълно разрушена от бурния вятър на 26 юни.

Служители на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ спешно са отстранили опасните елементи от срутилия се покрив, но сега при всеки дъжд вали вътре, обясниха хората от ул. „Павликенска“ №4. Средствата, необходими за отстраняване на щетите, са непосилни за събиране от възрастните хора, а и с оглед на идващата зима, положението е още по-сериозно.

Иван Тотев обясни, че ще направи необходимото, за да помогне и съдейства на гражданите за ремонт и отстраняване на големите щети, причинени от бурята. За сесията на общинския съвет, насрочена за 1 август, кметът ще направи предложение за отпускане на средства в помощ на засегнатите. След положително решение от страна на общинските съветници ще можем да се разпоредим и да ви подкрепим финансово, уточни кметът пред живущите на ул. „Павликенска“ № 4.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина