АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

НОЩ в Котка и мишка

Първият крафт бирен бар под тепетата се включва в най-дългата нощ от годината

Само след броени дни фестивалът „Нощ на музеите и галериите“ се завръща с поредното си издание, в което дава поле за изява на множество млади артисти и колективи и отваря най-популярните музеи и галерии за посещение извън обичайните часове. Четиринадесетата НОЩ ще се проведе под мотото ОБЩО МЯСТО, а програмата по традиция отново е разделена в тематични подпрограми: МУЗЕИ, ГАЛЕРИИ, АТЕЛИЕТА; ГРАД И КУЛТУРА; KЛУБ И МУЗИКА; ПУБЛИЧНИ ПРОСТРАНСТВА.

В част от мащабното събитие се превръща и първият крафт бирен бар в Пловдив – Котка и мишка, който ще бъде сцена за една различна изложба, в чиято основа е текстът.

„ТОЙ/ТЯ“ е проект, разказващ истории. Той запознава публиката с красотата на езика чрез силата на поезията. Естетически минималистичен похват, който засяга теми определящи битието ни в модерното общество. Представлява колекция от седемнайсет стиха на български и английски език в стил spoken words, съчетан с морзов код на думи, ключови за разбирането на текста. Създаването на този вид поезия е силно вдъхновен от писатели като Рупи Каур и Найира Уахид и разглежда теми определящи битието ни в модерното общество и как общуването между хората чрез социалните мрежи е повлияло стила ни на изразяване.

Автор на стиховете е Росица Петрова, която ще ви очаква на  13 септември от 19:00 ч.  в Котка и Мишка, за да ви разкаже повече за вдъхновенията, които раждат нейните стихове.

Изложбата е колаборация между Learpe project by rositsa petrova (автор) и Историйки / So Many Stories To Tell (визия и дизайн).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина