ГрадътКултураНовини

Ник Мейсън идва за концерт у нас

Знаковият барабанист на Пинк Флойд забива с бандата си Nick Mason’s Saucerful of Secrets в НДК

Легендарният барабанист на Пинк Флойд Ник Мейсън идва за концерт у нас това лято. Той идва заедно със своята банда Nick Mason’s Saucerful of Secrets за едно стилно музикално пиршество за сетивата в зала 1 на НДК на 20 юни. Многобройните български почитатели на Пинк Флойд имат изключителната възможност да чуят на живо най-големите хитове от ранното творчество на бандата, както и техни песни, които никога не са изпълнявани пред публика.

Мейсън е един от основателите на Флойд. Той е барабанистът във всички албуми на групата и е единственият член на групата, който е в нея от самото начало и е имал възможността да проследи всички фази от нейното развитие.

Мейсън получава отличието „Prog God” на списание Prog на престижните награди за Прогресивна музика в Шекспировия театър „Глобус“. Носители на наградата са артисти като Peter Gabriel, Tony Banks, Jon Anderson, Rick Wakeman, Ian Anderson, Carl Palmer и Steve Howe.
През 2018 година сформира бандата Nick Mason’s Saucerful of Secrets, заедно с басиста на Pink Floyd Guy Pratt, китаристите Gary Kemp от Spandau Ballet и Lee Harris от Blockheads, и Dom Beken от The Orb на клавишни.

Концепцията на групата е да изпълнява музика от ранните години на Пинк Флойд. Ник Мейсън казва, че това не е трибют формация, а музиканти, които се опитват да уловят и пресъздадат духа на ранната ера на на формацията.

Концертите на Nick Mason’s Saucerful of Secrets са определяни като „едно от най-необикновените и вдъхновяващи шоута, припомнящи колко специална и гениална група са Пинк Флойд.

Турнето на Nick Mason’s Saucerful of Secrets, ще бъде посветено на музиката на Pink Floyd в периода между 1967 и 1972 година. Групата, разпродала зали по целия свят, ще направи голяма европейска обиколка през 2020, включваща десетки държави.

Билети за концерта ще се предлагат на цени от 35 до 100 лева и ще бъдат пуснати в продажба този петък. Организатор на събитието е NuCoast Concerts.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина