ГрадътКултураНовини

Немски младежки оркестър свири на Античния с наши таланти

Представят операта „Сън в лятна нощ” на 10 август

Европейската столица на културата събира в съвместен проект талантите на „Бременският младежки оркестър“ с талантите на българската театрална и певческа сцена. „Сън в лятна нощ“, опера на Феликс Менделсон Бартолди, по известната пиеса на Уилиям Шекспир ще бъде представена на 10 август Античния театър, а повторно Операта ще се изпълни на 12-ти във Варненската опера.

След успешното концертно турне на „Бременският младежки оркестър“ в България през 2014 година, те с нетърпение се завръщат отново с опера приспособена специално за българската публика. Част от текстовете са преведени на български език за това концертното турне и са поставени от актьорите Валентин Митев и Биляна Стоева Станимирова от Варна. Вокалните партии ще сe изпълняват от младите български певци Илина Михайлова и Михаела Берова от Варненската опера и хоровете „Тримонциум“ и „Родина“ от Пловдив и Стара Загора.

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Младежкият оркестър на област Бремен с главен диригент Стефан Гайгер, събира млади, талантливи музиканти от Бремен и околността, за да работят върху симфонии, солови концерти и филмова музика, изпълнявайки ги главно с турнета в северна Германия. Целта е да се допринесе за по-късно професионално ангажиране на младежите с музика и музикалното развитие в Германия.

Сред проектите включени в концертният календар на оркестъра са ежегодният Великденски проект с 3-4 концерта, на които тази година участва виолончелистката Таня Тетцлаф, също така и извънредни продукции като немските музикални награди на Gamemusic, които се проведоха тази година за трети път. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина