ГрадътНовини

Национална среща за социалните услуги започва в Пловдив

Очаква се да участва социалният министър Бисер Петков

Двудневен национален форум на тема „Предизвикателствата пред общините и партньорството с държавата за реализация и развитие на социалните услуги в съответствие с новото законодателство“ започва в Пловдив. Организатори са  Община Пловдив и Национален алианс за социална отговорност в партньорство с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане.

На събитието ще присъстват повече от 100 представители на местните власти в България, ангажирани със социални дейности и услуги, както и представители на доставчиците и екипите на социални услуги от цялата страна.

Очаква се да участва социалният министър Бисер Петков.

Основният акцент във форума ще са новите отговорности на общините във връзка с новото законодателство в социалната сфера, следващи от приемането на Закона за социалните услуги, Закона за личната помощ и Закона за хората с увреждания. Ще бъдат представени и дискутирани възможностите за сътрудничество между социални услуги, работодатели, местни и държавни власти в подкрепа на хората с увреждания, предоставянето на интегрирани междусекторни услуги и пр. Всяка от темите в програмата е актуална и важна за всички заинтересовани страни и е формулирана около водещи въпроси и потребности в социалната сфера. Събитието осигурява широка трибуна за обсъждане на връзката му настоящето и бъдещото  развитие на социалните услуги в България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина