БългарияГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод венчилото

Мерак за брак по електроната поща? В Пловдив може от 1 декември

Вижте как ще става това стъпка по стъпка в галерията

Пловдив e първата община в България, в която ще бъде въведено онлайн обслужване на младоженци. Новата система ще позволява на желаещите да сключат граждански брак не само да запишат час и дата за сватбения си ритуал от разстояние, но и да подадат заявления за изнесен ритуал, да изберат мястото и да заплатят всичко онлайн.

Целта е да бъде спестено ценно време на бъдещите съпружески двойки, като използват възможностите на интернет.

Новата електронна система реално ще функционира от 01.01.2020г. Тя е разработена и готова, но от 01 декември 2019г. ще бъде пусната за едномесечен пробен период, като паралелно с нея ще бъде използвана и старата система.

Младоженците ще получават на посочен от тях електронен адрес служебна бележка и списък с всички необходими документи, които трябва да бъдат подготвени за сключване на брака. Няколко дни преди самия ритуал ще получат и подсещащ мейл с датата, на която трябва да донесат документите и датата, на която ще сключат брака.

„В момента е необходимо младоженците да дойдат до нашия офис между два и три пъти. Чрез тази система искаме да им спестим поне две от идванията“, обясниха от общинско предприятие „Радостни обреди“.

Адресът, на който ще бъде активна системата, е: www.radostniobredi.plovdiv.bg .

Вижте как ще става това стъпка по стъпка в галерията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина