ГрадътНовини

Мега сделка за терен: Галакси Инвестмънт Груп строи малък квартал в столицата

Водещият инвеститор закупи близо 200 декара на бившия „Балканкар 6-ти  септември“ и вече планира инвестициите и преустройството

Нов мащабен проект за модерно жилищно строителство планира водещият инвеститор Галакси Инвестмънт Груп, след като придоби един от най-големите парцели за жилищно застрояване в София. Компанията закупи 193-те дка на бившия „Балканкар 6-ти септември“, с което направи най-голямата сделка за терен в София за тази година. Проектът е ключов за района и включва изграждането на модерна смесена многофункционална площ със самостоятелен градски център, в която ще има и търговска зона, жилища и офиси. Запустялата бивша промишлена зона ще претърпи  трансформация, за да се превърне в оживен градски район, обогатяващ градското развитие като нов социален и културен катализатор.

Предстои разработването на главния план и определяне на инвестициите в инфраструктурата за новопридобития терен. Той се намира между бул. Никола Мушанов и ул. Житница, на границата на кварталите Красна поляна и Овча купел. Това е една от най-перспективните части на столицата, тъй като все още не е презастроена, а има добри комуникации и обезпечение с инфраструктура. Мястото има отлични връзки по главна улична мрежа с Околовръстния път на града и основните офис центрове, а нова метростанция ще бъде разкрита, само на 500 метра от обекта, в началото на 2020 година.

Управителят на компанията Константин Бояджиев изрази радостта си от придобиването на такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на мащабната идея.  „Ревитализирането на бивши индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на населението изпреварва разполагаемата земя за застрояване.“, каза той. Според него, бившите индустриални зони са добър ресурс за градско генериране и уплътняване. Спазването на естествения баланс между жилищна и паркова среда кореспондира с утвърдения стил на хармонично архитектурно планиране, характерен за ръководената от него компания. „Така създаваме за пространството микс от функции, които се превръщат в самостоятелен притегателен център за тази част на София. Щастливи сме, че даваме успешен старт на поредната ни съвременна концепция“, допълни Бояджиев.

Преустройството на подобни площи е ключов приоритет за компанията, която, освен че е най-големият собственик на 5-звездни хотели в България, доказа професионализма си с високото качество на проекта за жк „Отдих и култура“ в Пловдив. Сградите на компанията са с първокласен стандарт, съобразно глобалните тенденции в строителството, в хармония с градската среда, с привлекателен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения. В съчетание с разнообразието от възможности за развлечение и отдих, съвременните жилища, построени от Галакси Инвестмънт Груп, създават усещания за уют, сигурност и благоденствие на живущите.

За сделката:

Продавач на терена е Акрополис Риъл Естейт Б. В. – холандско дружество, собственост на Акрополис Груп УАБ, един от най-големите инвеститори в имоти в Литва, които приватизират бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 година. По това време, теренът се разчиства и са придвижени градоустройствени процедури. Създава се план, да се реализира търговски център с офиси и жилища, но през 2008 година е замразен. Единадесет години по-късно, Галакси Инвестмънт печели търга за сделката.

За Галакси Инвестмънт Груп:

Галакси Инвестмънт Груп е водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост – хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи. Стратегическите инвестиции на компанията са съобразени с ключовите фактори в динамичната бизнес среда и дългосрочните тенденции на пазара. Компанията е носител на редица награди от престижни национални и международни конкурси, сред които са и отличията за хотела InterContinental Sofia, в емблематичната сграда на пл. Народно събрание. Сред престижните глобални брандове, които навлязоха в страната, благодарение на Галакси Инвестмънт Груп, са и Barcelo в к.к. Слънчев бряг и Hilton в София. В Пловдив, най-голям е интересът към модерните „Офис Парк Пловдив“ – офис сграда от клас „А“ и жилищен комплекс “Royal Garden”, който отразява последните тенденции и изисквания за функционалност на пространството в дома.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина