ГрадътНовини

Малките радости: Облагородяването на квартал Каменица в Централен продължава

Кметството спечели два проекта, финансирани по ПУДООС, с фокусът достъп на автомобили и граждани, плюс нови площадки за детски игри и фитнес на открито

До края на ноември Георги Стаменов завършва двата обекта на ул. „Киев“ и на „Богомил“

Улица Капитан Райчо“, в отсечката между бул. „Цар Борис III Обединител“ и ул. „Петко Д. Петков“, е с нови скосени бордюри. Те разделят тротоара от зоната за паркиране.

„При нас постъпиха много сигнали от граждани, които удрят броните на автомобилите си в прекалено високия бордюр. Сега не би трябвало да има проблем,“ съобщи районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов.

В същия квартал кметството възлага изграждането на детска площадка. Тя ще бъде завършена през м. ноември и се намира на ул. „Богомил“ 47-53. В рамките на тази година администрацията планира да завърши и площадка с фитнес на открито на ул. „Киев“.

Неизползваема общинска постройка в близост ще бъде премахната и на терена ще бъде изграден паркинг за 17 автомобила. Двата проекта се реализират по програма на Министерството на екологията, Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда, което в гр. Пловдив финансира общо 5 проекта, 2 от които са в район „Централен“.

В района около ул. „Капитан Райчо“ тази година екипът на райкметът Стаменов приключи нов паркинг с 55 паркоместа на ул. „Антон Тайнер“, както и дълго оспорваната от възрастни съседи детска площадка между блоковете зад първия търговски център.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина