ГрадътНовиниСпортСпортен Пловдив

Локо ще играе мачове от Лига Европа в Пловдив

Футболен клуб „Локомотив“ усилено се подготвя за участие в „Лига Европа“ и провеждане на мач в Пловдив. Това стана ясно от среща на кмета Иван Тотев с президента на черно-белите Христо Крушарки и административния директор Атанас Узунов. За целта ще бъдат извършени ремонтни дейности на стадион „Локомотив“, съгласно дадени миналата седмица предписания на представители на УЕФА, които на място разгледаха състоянието на съоръжението.

След като бъдат изпълнени указанията, стадион „Локомотив“ ще може да домакинства срещи от втори предварителен кръг.  Стадионът може да  вземе категория 3, с което при евентуално класиране отборът ще играе и в редовните кръгове (в груповата фаза).

„На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за предоставяне на целеви средства в размер на 50 000 лв. на футболен клуб „Локомотив“ за подготовка на базата и изпълнение на указанията, дадени от УЕФА“, заяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че решението ще бъде с предварително изпълнение, което ще даде възможност на футболния клуб да започне работа веднага.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина