АктуалноГрадътНовиниСпорт

Локомотив Пловдив опита, но Лудогорец отново грабна Суперкупата

Това е четвърто отличие за Лудогорец

Мартин Иванов – стажант репортер

Лудогорец е новият носител на Суперкупата на България! Разградчани се наложиха над Локомотив Пловдив с 2-0 в един равностоен сблъсък. И двата отбора играха много добре и се получи един доста качествен двубой.

През първото полувреме ,,смърфовете” владееха повече топката, но разградчани бяха по-активните на терена и още в 3-ата минута откриха резултата. Новото попълнение Мавис Чибота отбеляза първия си гол за Лудогорец в дебютния си официален мач. 7 минути след гола Марселиньо центрира към Кешеру, който стреля с глава, но стражът на пловдивчани Мартин Луков спаси. Първото сериозно положение за Локомотив дойде в 20-ата минута, когато Момчил Цветанов преодоля двама футболисти и опита удар от малък ъгъл, който мина над вратата. До края на полувремето ,,орлите” имаха още две възможности  за гол. В 34-ата минута удар от воле на Марселиньо мина над вратата, а в 40-ата Драгош Григоре стреля опасно с глава в аут.

Втората част започна с натиск на черно-белите. В 56-ата минута Бирсент Карагерен изпълни тъч и изведе Анте Аралица, който стреля ниско по тревата, но Пламен Илиев се справи. Разградчани отвърнаха в 65-ата минута. Мавис Чибота напредна с топката и стигна до наказателното поле на Локомотив и пусна към Марселиньо, който стреля в страничната греда. Две минути след това Димитър Илиев изведе Бирсент Карагерен, който мигновено нанесе удар, който бе спасен от стража на ,,орлите” Пламен Илиев. В 82-ата минута ,,смърфовете” отново имаха възможност за гол. Карагерен бе изведен и опита удар, който бе спасен с една ръка от Пламен Илиев. Но всички надежди на Локомотив Пд за вкарване на мача в продължения приключиха в 92-ата минута. Мавис Чибота получи топката в наказателното поле и намери Джоди Лукоки, който с техничен удар не остави шансове на Луков.

Това е 4-а Суперкупа за Лудогорец, с което ,,орлите” се изравниха по купи с ЦСКА.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина