АктуалноВкусът на градаГрадътЗабавление

Къде да похапнем суши в Пловдив?

Няколко са местата, които Lost in Plovdiv препоръчват от личен опит, и са убедени, че те ще продължават да ни изненадват с нови предложения

Традиционното суши е правено с риба, която е била осолявана и обвивана във ферментирал ориз, като се е съхранявало месец. След това оризът се е изхвърлял, а рибата се е консумирала самостоятелно. В днешно време често хората бъркат, като асоциират сушито с рибата, но в действителност суши се прави и с плодове и зеленчуци, без да съдържа риба. Извън Япония, суши обикновено означава цялото ястие. Съществуват стотици видове, но няколко основни са най-популярни.

В последните години то набра популярност и у нас, а тенденцията е, че все повече хора откриват вкуса на японската храна и култура. Няколко са местата, които може да препоръчаме от личен опит, а сме убедени, че те ще продължават да ни изненадват с нови предложения.

Няколко от по-големите вериги ресторанти го предлагат в менюто си. Happy Bar&Grill бяха едно от първите места, които постепенно го включиха в листата си, а сега постоянно допълват и обогатяват вече отделното си суши меню. Последните новости са салата със суши и безбройни комбинации. В обекта им Happy Bar&Grill Baumax на втория етаж е разположен цял суши щанд, на който може да наблюдавате процеса на приготвяне.

Вижте още в гайда Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина