ГрадътИзбори

Костадин Язов почете Света Петка с курбан в двата православни храма в район „Южен“

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на „Южен“ Костадин Язов почете днешния празник Света Петка с едновременно раздаване на курбан в двата храма в района. Светицата се смята за закрилник на дома и семейството, а в народните разбирания е приета като покровител на раждането и плодовитостта. На този ден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове.

Костадин Язов първо присъства в храма „Света Троица“ зад кино „Въстаник“, където отец Славчо изнесе празничната служба, а след това благослави курбана. Преди това той се срещна с жители на квартала, които споделиха проблемите си. Ремонт на ул „Даме Груев“, откриване на още паркоместа и облагородяване на района около Събота пазара бяха най-срещаните молби на хората, а гражданка сподели, че повече от 50 години никой не оправил тротоарите по улица „Гоце Делчев“

Веднага след като помогна при раздаване на първите порции на миряните, кандидатът за кмет се отправи към квартал „Коматево“, където в местния православен храм „Свети Прокопий“ отец Стоян също отслужи молебен за здраве на жителите на квартала и освети курбана.

Хората от „Коматево“ поздравиха кандидата на ГЕРБ и поискаха от него да възстанови пешеходната пътека до храма, за да бъде улеснено преминаването им към църквата. Костадин Язов се ангажира не само с това, а обеща, че ще бъде поставен и сигнализиращ светофар за пешеходната пътека.

На инициативите присъстваха народният представител Атанас Ташков,  кандидати за общински съветници, сред които ръководителят на районната партийна структура Георги Василев.

ПП ГЕРБ е номер 43 в бюлетината за кмет, за кмет на район и за общински съветници.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина