ГрадътНовини

Кметът на Тракия ходи на работа с колело

Костадин Димитров с личен пример подкрепи седмицата на мобилността

„Само 20-ина минути ми бяха необходими, за да стигна тази сутрин от районното кметство в Тракия за оперативката в Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“. Това каза днес райкметът на тракийци Костадин Димитров, слизайки от велосипеда в центъра на града. С личен пример той подкрепи Европейската седмица на мобилността, избрайки велосипеда пред автомобила като средство за придвижване из града.

Припомняме, че от 16 до 22 септември 2019 г. се провежда Европейската седмица на мобилността, която в Пловдив преминава с богата и разнообразна програма. Темата на кампанията тази година е „Безопасно ходене и колоездене“,  а  мотото – „Върви с нас!“.

„Изградената през последните години велоалейна мрежа в града гарантира сигурност и бързина на колоездачите“, коментира Костадин Димитров, който във всекидневната си работа в район „Тракия“ често използва алтернативни методи за придвижване, като залага на велосипед или електрически скутер. По негова инициатива много от служителите на кметството днес също предпочетоха да стигнат до работното си място с колелета.

В район „Тракия“ в рамките на инициативата ще се проведат беседи в детските и учебни заведения на тема „Ползване на алтернативни начини за придвижване в градска среда“, открити уроци и състезания на  тема  „Безопасност  на  движението“  и други.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина