ГрадътИзбориНовини

Какво е бъдещето на Дома с човешко лице в Пловдив?

Спомен и реверанс на Таня Георгиева към големия пловдивчанин и дарител Димитър Кудоглу и неговия Храм на здравето

От хилядолетия човекът съществува като социално същество. Той живее в някаква група, според своя етнос, религия и национална принадлежност.

И като социално същество с времето е изградил усет  за социална чувствителност и подкрепа на тези, които се нуждаят от помощта му.

Всъщност това е и каузата на кандидата за общински съветник от листата на ЗС „Александър Стамболийски” Таня Георгиева – да поддържа и успешно да развива социална чувствителност сред пловдивчани.

А един от нейните акценти за момента е Социалният дом, или Домът с човешко лице, който отвори вратите си преди почти 20 години.

„Това е мястото, в което се срещат и творят добри дела червенокръстки доброволци, професионалисти и хора в нужда. Тази кауза съм приела като спомен и реверанс към големия пловдивчанин и дарител Димитър Кудоглу и неговия Дом на благотворителността.

От деня на откриването му до момента МСЦ  е посетен от приблизително 900 000 души, сготвени са приблизително 520 000 обяда, предоставена е хуманитарна помощ в стотици килограми и са направени 75 000 социални консултации. За периода до днес са обучени 200 000 лица.

Социалният център бе издигнат от една разрушена детска ясла, обитавана от бездомни кучета, с помощта на испанското правителство и много дарители и приятели.

Сградата на Социалния дом е предоставена безвъзмездно на хуманитарната организация за изтичащите втори десет години.

Пред нас възникват въпроси:

А какво е бъдещето на този дом след 2022 година?

Ще се  повтори ли историята на Дома на благотворителността?

Ще позволим ли трудът на стотици доброволци да бъде зачертан?

Какво ще оставим на нашите деца като пример на милосърдие и човечност?

Затова Сега е времето да направим своя избор  и да покажем социалната си чувствителност”, убедена е една от най-благородните пловдивчанки, помогнала на хиляди хора в неравностойно положение, спасявала животи и борила се за социални и хуманитарни каузи – Таня Георгиева.

Подкрепете Таня Георгиева, като гласувате с номер 49 в интегралната бюлетина и отбележете преференция 104!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина