ГрадътКултураНовини

Изложба от театрални плакати подреждат във фоайето на Драмата

Изложба от театрални плакати „Пътешествие Плакат“ ще бъде открита на 23 октомври /сряда/, от 18 00 ч. във фоайето на Драмата. Проектът на ХГ „П. Чурчулиев“ – Димитровград в партньорство с ДТ –Пловдив среща 11 млади автори – възпитаници на НХГ „ Ц. Лавренов“ – Пловдив и НГПИ „Св.Лука“ – София. Те приеха предизвикателството да създадат 23 театрални плаката по две съвременни български пиеси : „Дебелянов и ангелите“ от А. Секулов , спектакъл на ДТ-Пловдив и „За теб“ от Я. Борисова , спектакъл на Театър „Азарян“ – София .

Задачата на проекта е да даде възможност на все още неукрепнали автори от специалността „Рекламна графика“ да разработят един дълбоко осмислен и цялостен продукт, използвайки основните закони при визуализирането на драматургичната идея.

Изложбата е част от цикъл от три последователни изложби – Димитровград , като част от „Есенен салон на изкуствата “19 ; във фоайето на ДТ Пловдив, като съпътстващо събитие на „Пловдив 2019“ и във фоайето на театър „Азарян“ – София, като съпътстващо събитие на „ІХ-то Международно триенале на сценичния плакат“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина