ГрадътИзбориНовини

Здравко Димитров се срещна екипа на Комплексен онкологичен център – Пловдив

Областният управител разгледа -новата клинична лаборатория, която отскоро функционира на територията на онкологичния център

Областният управител Здравко Димитров се срещна с ръководството на Комплексен онкологичен център – Пловдив. Той разговаря с управителя на лечебното заведение – д-р Парашкев Цветков и екипа на центъра.

Онколозите споделиха за успехите при лечението на тежките заболявания, както и някои текущи проблеми.

Областният управител разгледа и най-новата клинична лаборатория, която отскоро функционира на територията на онкологичния център. Модерната апаратура отговаря напълно на европейските стандарти и на нея могат да се всички нужни за лечението на пациенти кръвни изследвания. С автоматизираната апаратура, която включва три изключително точни апарата, се извършват имунохистохимични и молекулярни изследвания, задължителни при диагностика на онкологични заболявания. Изследването на някои специфични имунохистохимични маркери е в основата на определяне на така наречената „таргетна терапия“, особено в областта на рака на млечната жлеза, белите дробове и меланом. Апаратурата скъсява изключително много времето от вземане на пробите до готовия резултат, което е от изключителна важност при вземането на решение за лечението на тежките случаи.

Д-р Цветков обясни, че най-сериозните и задълбочени изследвания и лечение на онкоболни се извършват на територията на управляваното от него лечебно заведение. Линейният ускорител, който приема пациенти от целия Южен централен район, извършва планирани дейности от 06.30 часа до 23.00 часа.

Областният управител поздрави ръководството на лечебното заведение за добрата материална база, технологично оборудване, отличен персонал и високо качество на здравното обслужване, и заяви, че екипът на болницата може да разчита на неговата абсолютна подкрепа и помощ. Той се срещна и с пациентите, като им пожела бързо и пълно възстановяване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина