ГрадътИзбориНовини

Здравко Димитров: Да запазим Вечния град за младите

Ще разработим програма за опазване на зелената система на Пловдив, обяви кандидатът за кмет на ГЕРБ

Здравко Димитров заедно с над стотина млади хора изкачи най-високото тепе в Пловдив и се включи в инициативата „На Млжадежкия с младежите“. На върха кандидатът на ГЕРБ за кмет разговаря с пловдивчани за зелената система и как тя да помогне за подобряване на качеството на въздуха.

“Благодаря ви, че в съботната сутрин отделихте време да се качим до Младежкия хълм и да погледнем Пловдив от високо. Наистина, ние, като граждани, заедно трябва да направим повече, защото зелените площи на глава от населението в Пловдив намаляват.“ С тези думи Здравко Димитров откри дискусията на най-високата кота в града. В разговора се включи ландшафтният архитект Славка Цочева. Според нея е необходим засилен контрол по отношение поддръжката на зелените площи в града. Междублоковите пространства да се превърнат в част от зелената система и да се поддържа професионално. Също така да се работи за възстановяване на поливните системи. Спазване на процент озеленяване при даването на строителните разрешения, препоръча още Славка Цочева, която е член на Съюза на ланшдшафтните архитекти. Тя настоя също да се изготви и утвърди специална програма за опазване на зелената система.

„Пловдив е най-старият жив град в Европа и заедно трябва да го превърнем и в най-зеления и привлекателен град. Това може да стане, ако в него участват специалистите по градоустройство и ландшафните архитекти. За целта трябва да се начертае ясна визия за зелената система на Пловдив, които да се следват и изпълняват. Всички обичаме Пловдив, родени сме тук и децата ни живеят в този град и точно на тях ще оставим този град“, заяви Здравко Димитров.

„Всички помним онзи, много по-зелен Пловдив. Именно това е една от посоките, в които ще работим активно с моя екип – града да се разрасне както на запад, така и към Родопите. Пловдив стана привлекателно място, както за инвестиции, така и за живеене и презастрояването е факт. Точно за това трябва да помислим за екосистемата“, каза още кандидатът за кмет на Пловдив на ГЕРБ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. За какъв по-зелен град става дума ,след като под ръководството на кмет от ГЕРБ, на областен управител от ГЕРБ в последните десет години бетонирането на града е пълно. Реално съществуващи и възможни зелени места, паркови зони и почти градини се превръщат в орхидеи, плази, оазиси и прочие бетонни катуни. А въздухът в града става все по-мръсен и хората все по-болни. Това ще се задълбочи, ако са на власт същите хора. Без да имат значение промените във фамилините имена на кметовете.

    1. Прав е д-рът и то без изобщо да намекне за небивалото опоскване на Града от Клептокрацията на Мамината фамилия на ИНДЖИНЕРИНГ ИМПЕРИАЛиста.
      Която клика сега намираме ф листата ЗИКОва

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина