ГрадътЗелен градНовини

Засадиха 20 екзотични дръвчета в парк „Розариума“

10 японски вишни красят зелената зона

20 нови дръвчета бяха засадени само за ден в Западен. По-голямата част от тях са в парк „Розариума“, като инициативата за това е съвместно на EVN-България и кметът на района Димитър Колев.

От енергоразпределителното дружество дариха 15 екзотични дръвчета      , а 5 бяха осигурени от ОП „Градини и паркове“. В рамките на кампанията „Засади дръвче и се грижи за него“ от EVN-България са осигурили дръвчета за дворовете на редица училища и детски градини. От „Боряна“ и „Елица“, обаче, са пожелали повече зеленина именно в „Розариума“. Служители на компанията са откликнали на тази молба и след засаждането на дръвчетата паркът е още по-красив.

10 от тях са японски вишни, а 5 – червенолистни джанки. Те ще красят с розовите си цветове парк „Розариума“ напролет. В засаждането им в помощ на кмета Димитър Колев и служителите на дружеството се притекоха децата от детските градини „Боряна“ и „Елица“. Бройката им не е случайна – през 2020 година дружеството отбелязва точно 15 години в България. Това е и поредната кампания, в която служители с доброволен труд извършват нещо полезно за обществото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина