ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Започна реконструкцията на втората сграда на училище „Любен Каравелов” с пари по „Региони в растеж”

След 120 дни школото ще бъде напълно обновено, проектът предвижда и изграждане на звукозаписно студио

Стартира ремонтът на втората сграда на училище „Любен Каравелов”. Кметът Здравко Димитров даде начало на строителните дейности днес. След 120 дни, колкото е срокът на изпълнението, школото ще бъде напълно обновено и оборудвано.

Заради специфичните умения на възпитаниците на училището, които са сред първенците в областта на народната музика на всеки национален и международен конкурс, във всяка учебна стая ще има пиано след ремонта.

Проектът предвижда и изграждането на две нови пристройки към основния корпус, в които ще има репетиционна и актова зала, индивидуални кабинети и звукозаписно студио. Ще бъде оправена и цялата среда около училището, като се планира в двора да бъде изградена спортна площадка. Планирано е още подмяна на дограма, полагане на топлоизолация по стени и топло- и хидроизолация по покрив, както и конструктивно укрепване на сградата. Ще бъде изградена рампа за достъпна среда.

Реконструкцията на обекта е част от общия проект „Образователна структура” за изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли по Оперативна програма „Региони в растеж“. Инвестицията ще е на стойност близо 2,5 милиона лева.

Преди да се даде начало на ремонта на „Любен Каравелов” бе открита напълно обновената ясла „Детски смях”, в която бяха инвестирани 1,6 милиона лева.

В забавачката са подменени амортизираната фасадна дограма, интериорни врати и витрини , всички подови настилки, положена топлоизолация по фасадата и топло- и хидроизолация на покрива. Бяха изградени плувен басейн и физкултурен салон, пътническа хидравлична асансьорна уредба с две спирки за хора в неравностойно положение, поливна система, 6 нови детски площадки и подиум за сценични изяви.

 

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина