ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Започва ежегодната акция за кастрация на домашни любимци с отстъпка

Вижте кои ветеринарни кабинети участват в кампанията

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лева, а за мъжките – 25 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място от 1 март до 13 декември 2020 

В изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета, община Пловдив стартира на 1 март специална кампания. Тя ще обхване домашните кучета и котки, които са  основен източник за нерегламентирано развъждането на бездомни животни.

Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни кучета и котки да кастрират своите любимци. В нея могат да се включат стопаните на идентифицирани домашни кучета с регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти.

Кампанията ще се проведе в периода от 1 март до 13 декември 2020 г. Желаещите да се възползват от условията по кампанията, от 27-ми февруари ще могат да получат талон за отстъпка от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка”. Талони ще се предоставят във всяка от районните администрации по местоживеене или в Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лева, а за мъжките – 25 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет.

Общината приканва в кампанията да се включат и съдействат всички ветеринарни клиники/кабинети/амбулатории в града. Заявление за участие, ветеринарните лекари могат да получат лично от Дирекция „Екология и управление на отпадъците“: ул.“Емил де Лавеле“ №9 или заявено по електронна поща: [email protected]

До момента участие в кампанията са потвърдили следните ветеринарни амбулатории/кабинети:

Д-р Пламен Хърков – ул.”Николай Гогол”  № 18; тел.: 0887/771 537

Д-р Георги Сяров – ул. „Захари Стоянов“  № 62; : тел. :032-24-52-07

Д-р Николай Боянов – ул.”Славееви гори”  № 18; тел.: 032/69 35 78; 0884/030 109,

Д-р Надежда Костадинова–ул.”Арх. Камен Петков”-№ 58; тел.: 032/62 22 96

Д-р Васил Капашиков – ул.”Карловска” – № 34 А; тел. : 032/ 96 31 29.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина