ГрадътКултураНовини

“Един дъждовен ден в Ню Йорк” на Уди Алън и “Магически нощи” на Паоло Вирдзи в неделя на Киномания в Пловдив

Кинопанорамата в неделния ден започва в 11:00 часа с детския филм “Момчето и пеликанът”. Успешен бизнесмен разказва на внучката си за своите преживявания като момче. На южното крайбрежие на Австралия, заедно със свои приятели аборигени, той е отгледал няколко току-що излюпени пеликани, след като майка им е била застреляна от бракониери. Когато животните порастват, бракониерите се завръщат. Филмът е изключително актуален: той касае съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата.

От 18:30 часа пловдивчани ще имат втори шанс да гледат най-новата комедия на Уди Алън “Един дъждовен ден в Ню Йорк”, определяна като най-романтичният филм на режисьора от години насам и заснет виртуозно от трикратния носител на „Оскар”, асът на камерата Виторио Стораро. Гетсби Уелс е колежанин от много богато семейство, който не се престарава особено с ученето. Той пристига в Ню Йорк заедно с приятелката си Ашли, която е колкото наивна за света на възрастните и големия град, толкова и предпазлива относно секса и взаимоотношенията. В живота на двамата обаче предстоят събития, които ще ги накарат да се простят с наивността си.

Късната прожекция от 20:30 часа е на “Магически нощи”Най-новият филм на маестро Паоло Вирдзи (Човешкият капитал, Лудетини, Търсач на удоволствия) е бляскаво съчетание между мистерия и сатира на киноиндустрията в началото на 90-те години. Когато известен филмов продуцент е намерен мъртъв в Тибър, подозренията падат върху трима млади сценаристи, които си припомнят дивите приключения из западащата италианска киноиндустрия. Изпълнен с намигвания към историята на италианското кино, Магически нощи е изпълненият с любов и непочтителност поглед на Вирдзи към не толкова славните отминали времена. Филмът е с участието на любимката на различни поколеиия – Орнела Мути.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. Цена на билетите за детските филми: 5/7лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина