ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

До края на месеца ще започне изграждането на кръговото кръстовище с пътя Пловдив – Асеновград

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и Областният управител Здравко Димитров обсъдиха реконструкцията на Околовръстното

С 200 милиона лева, отпуснати от правителството, разширяването на околовръстния път и свързването му с АМ“Тракия“ от изток се превърна в приоритетен обект. До края на месеца ще започне изграждането на кръговото кръстовище с пътя Пловдив – Асеновград, разкри областният управител Здравко Димитров пред членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ на поредната им среща днес. Тя бе посветена на транспортните проекти, които да облекчат натоварения трафик, да  улеснят връзката на града с промишлените зони и ускорят икономическия напредък на региона.

Губернаторът обяви, че различните лотове на трасето са в различни етапи на подготовка и планиране. За Югозападната част на околовръстното от караулката на КАТ до АМ“Тракия“ има проект в идейна фаза, който включва удвояване на пътя , като всички пътни възли и връзка са на две нива. Предстоят възлагане на проектиране на локали, процедури по отчужданаве и възлагане на инженеринг.

Югоизточната част на околовръстното включва и изграждането на нов път до Ягодово и включване от съществуващото трасе към АМ“Тракия“.

На срещата инж.Атанас Рогачев, председател на Сдружението представи отново проектите за изграждане на естакада на пътя Пловдив – Асеновград и байпас на кръговото на пътя Пловдив – Пазарджик, който да разтовари трафика от Смолян към Пловдив.

Уговорена бе поредна среща, в която ще се включат и представители на АПИ и ще се обсъди интегрирането на проектите на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Крайно време е да започне изграждане на надлез на жп линията която пресича буш.Шести септември към железния мост. Стига с тези прелези в центъра на града.

  2. А БЕ ТОЯ МАЛОУМНИК ТОТЕВ, НЯМА ЛИ ДА НАПРАВИ ПОНЕ ЕДНО КРЪСТОВИЩЕ НА ДВЕ НИВА БЕ??? ОТ ТИЯ КРЪГОВИ СВЯТ МИ СЕ ЗАВИ ВЕЧЕ.НЕ ВИЖДА ЛИ КАКВО СТАВА НА КОЛЕЛОТО НА ВОДНАТА ПАЛАТА ТОЯ ОЛИГОФРЕН??? ЧЕ ЗАДРЪСТВАНЕТО ОТ ЕДНАТА СТРАНА Е ОТ ТУНЕЛА А ОТ ДРУГА Т ПОЧВА ОТ БУЛ. БЪЛГАРИЯ. АМАН ВЕЧЕ ОТ МАЛОУМИЕ,ААЙ ДА СИ ГО ПРИБИРАТ ТАМ ЗАТВОРА,ЧЕ ДА СИ ОТДЪХНЕ ГРАДА!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина