ГрадътЗелен градНовини

В Пловдив показват как високите технологии променят пътя на храната до трапезата

75 новости на  мегафорума за агробизнес, вино, храни  и оборудване, участват 650 фирми от тридесет държави

Наградите за посетителите са кафе машина, подаръчна кошница и моторна резачка

Министърът на земеселието преряза лентата на изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“

75 новости демонстрират изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, които се провеждат от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив.  Представени са иновации от областта на селското стопанство, лозаро-винарството  и хранителната индустрия. Участват близо 650 фирми от тридесет държави. Предстоят 26 делови събития.

Тук е събрано всичко ново за земеделието и агробизнеса, очертава се посоката за развитие на отрасъла, показва се кои са иновациите и какво от тях може да се приложи, това заяви министърът на земеделието Десислава Танева, която откри шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни  и оборудване. Той е единствен на Балканите и се организира от Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите. Специален гост на  церемонията беше Пау Рока, генерален директор на Международната организация по лозата и виното.

Мегафорумът дава научни и практически решения за климатичните промени, екологичното замърсяване, биопроизводството, здравословното хранене, показва нови бизнес инициативи и модерни продукти за потребителите, изтъкна д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

След като преряза лентата, министър Танева разгледа експозициите, разположени в шест палати и откритите площи край тях. Тя обърна специално внимание на последните разработки на научни институти от състава на Селскостопанската академия.

На откриването ресорният министър говори за предизвикателствата пред сектора в рамките на ЕС. Тя коментира и мерките срещу птичия грип, открит в Раковски.

Десислава Танева: Всички ферми около Раковски ще бъдат проверени за птичи грип

Шестото издание на мегафорума е доминирано от високите технологии, променящи целия път от нивата до трапезата. Гамата от оборудване и материали за трите отрасъла е по-богата. Разширено е представянето на животновъдството в рамките на „Агра“.

В Града на виното и деликатесите участници в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ представят храни, напитки и гурме специалитети.

За първи път се организира конкурсът „Нов продукт на българския пазар“.

Коронавирусът блокира износа на български вина за Китай

Очакват се 40 000 гости от България и Европа. Специалистите имат право на безплатен достъп след регистрация. Билетът струва 7 лева, а за ученици и пенсионери е  4. Работното време е от 9 до 18 ч., в неделя – до 14.

В последния ден ще бъдат обявени имената на посетителите, спечелили наградите, които са: кафе машини за капсули Caffetiammo, подаръчна кошница от фирма „Ростар“ и бензинова моторна резачка RURIS 242 заедно с аксесоари за нея.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина