ГрадътНовиниСпорт

В Пловдив: България се бореше, но Иран показа защо е сред най-добрите 6 в света

Зала Колодрума отново бе пълна докрай, но не успя да помогне на нашите, както срещу САЩ

Мартин Иванов – стажант репортер

Българският национален отбор по волейбол записа загуба с 3-0 гейма (23-25 23-25 21-25) срещу отбора на Иран. Вчера зала ,,Колудрума” отново бе изпълнена докрай, както от български фенове, така и от ирански. За жалост дори и публиката не успя да повали ,,персите”, които играха без двете си големи звезди- Амир Гафур и Саид Маруф.

В първия гейм ,,лъвовете” започнаха прекрасно мача и на първото техническо прекъсване резултата бе 8-5. Българите обаче бързо изгубиха аванса си. Започнаха грешките от сервис, но също и иранската блокада заигра добре. В края на гейма иранците направиха две последователни точки и с това го затвориха 25-23.

Втората част бе почти копие на първата. Момчетата на Силвано Пранди водеха на няколко пъти с 2 точки аванс, но до второто техническо прекъсване предимството им се изпаряваше. От резултат 15-15 нататък иранците печелеха лесно точките си. Продължаваха проблемите с българския сервис, а атаките ни бяха доста еднообразни. Иранците отново показаха решителност в края на гейма и го спечелиха с 25-23.

В третата част България имаше най-много шансове. Отново ,,лъвовете” водеха с 3 или 4 точки аванс и успяваха да го поддържат до резултат 19-17. Оттам нататък нашите момчета взеха едва 2 точки. Иран спечелиха гейма с 25-21 и мача с 3-0.

В срещата си личеше, че класата на иранците е по-висока от тази на българите. Цветан Соколов отново беше най-резултатен за България с 19 точки, а за Иран беше Мохамадджавад Манавинеджад с 14 точки.

В другия мач САЩ победи с 3-1 гейма отбора на Сърбия след обрат от 0-1 до 3-1. Иначе днес са последните два мача в Пловдив. От 17:00 САЩ срещу Иран, а в 20:40 България излиза срещу Сърбия в едно балканско дерби.

Припомняме, че в петък двубоят между България и САЩ изпълни залата до краен предел.

Българският национален отбор записа пета победа в Лигата на нациите. Пред ентусиазираната публика ,,лъвовете” направиха обрат от 0:1 до 3:1 и надвиха отбора на САЩ.

Американците пристигнаха в Пловдив без голяма част от звездите си за последния уикенд на надпреварата – Матю Андерсън, Максуъл Холт, Мика Кристенсен и други. Въпреки това срещата започна с предимство за ,,янките”. Първоначално имаше постоянни смени на водачеството, след което американците дръпнаха с 4 точки и поддържаха аванса, като взеха първия гейм с 21-25.

Вторият гейм, българите излезнаха на терена, вдъхновени и мотивирани. Момчетата на Силвано Пранди подобриха своя сервис, играха страхотно на блокада и заслужено изравниха резултата след 25-19.

Третият гейм започна равностойно, но американците успяха да се откъснат напред в резултата с 16:11. След техническото прекъсване българите бяха като добре смазана машина. Изравниха до 16-16 след това при резултат 23-23 ,,лъвовете” направиха две добри атаки и успяха да поведат с 2:1 гейма след 25-23.

Домакините демонстрираха силна воля и дух в четвъртия гейм и заслужено стигнаха до успеха с 25-23 и 3-1 гейма.Най-резултатен за ,,трикольорите” бе Цветан Соколов с 20 точки, а за САЩ Бенджамин Патч се отличи с 22 точки.

В другия петъчен мач Иран се наложи над Сърбия с 3:1 гейма 25-23 26-28 25-22 25-19.

снимка: FIVB

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина