ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Възстановяват две улици и изграждат 160 паркоместа между бул. „Мария Луиза” и „Марица- Юг”

Територията от над 7 декара не попада в обхвата на проекта по Региони в растеж, който облагородява цялата градска зона

Територия от над 7 декара, заключена между блокове в зоната между бул. „Мария Луиза” и „Марица- Юг”, ще се превърне в огромен паркинг за живущите в района. Теренът е извън обхвата на проекта по Региони в растеж, който се реализира в тази част от града и ще се реализира с общински средства.

„В район Централен вече гаражни клетки няма. С премахването им обаче се разкриват градски язви. Затова през тази година започнахме поетапно работа в обхвата на контактни зони, които не попадат в европейското финансиране, каквато е и тази зона. По инициатива на кмета на район Централен общината отпусна допълнителни 550 хиляди за допълнителни дейности”, обясни на място преди първата копка кметът Иван Тотев .

„Тук ще работим върху територия от над 7 декара. След реконструкцията ще има 160 паркоместа. Предвидили сме възстановяването на две улици- „Неофит Бозвели”, която е връзка между „Шести септември” и „Весела”, и улица „Тополница”. По този начин тази зона, която никога е нямала трайна настилка, ще бъде отремонтирана. Срокът за изпълнение е два месеца”, разкри райкметът Георги Стаменов. В ремонта са предвидени отводнителна система, тротоарни настилки, озеленяване, осветление. Паркирането ще е свободно, а живущите ще имат възможността да си наемат паркомясто, на което да поставят скоба. Стаменов уточни,  че започва да се работи и по други малки улици, които не са били включени в проекта по оперативна програма Региони в растеж, като те ще се изпълняват поетапно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина