АктуалноГрадътКултураМненияПод ножа

Възрастна жена живее на улицата, останала на милостинята на тракийци

Бабата е изгонена от дома си от своите наследници

Местно заведение за бързо хранене ѝ дава подслон за преобличане

Възрастна жена е оставена на благословията на пловдивчани в жк. Тракия. Наш читател ни изпрати сигнал за старицата, останала без дом, която в момента обитава района около Поликлиниката и пазара. Тя е напуснала дома си, след като е приписала имота на своите по-млади наследници, но те са я изгонили.

В момента тя скита из квартала, като живее със скромната подкрепа на тракийци. Помощ получава от местно заведение за бързо хранене, където я приютяватза кратко – дават ѝ възможност да се поизмие и преоблече при нужда. Преди време е станала и жертва на грабители, които ѝ взели всичките пари – около 30 лева, както ѝ личната карта.

Възрастната дама обикаля навсякъде с всичките си багажи – същинско охлювче, както пише нашият читател. Жената никога не е просила и не иска пари от хората. Ние обаче трябва да покажем отношение и да ѝ помогнем – дали с малко или с нещо дългосрочно, апелира пловдивчанинът, и добавя с надежда, че поне в края на живота на жената да получи уважение, вместо да скита немила – недрага.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина