ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Възможно ли е цял един град да се превърне в класна стая?

Възможно е, с Free Plovdiv School Fest

Възможно ли е цял един град да се превърне в класна стая? Да извадим ученето от сивото и прашлясало злободневие на контролни и изпитвания пред черната дъска? Да покажем, че образованието може да се случва винаги и навсякъде, стига да грабва и омагьосва умове и сърца на хора в различни възрасти?

Правилно сте прочели – вече смело навлизаме в древния и вечен Пловдив. Free Plovdiv School Fest е новата инициатива на Сдружение 365, което ежедневно провежда Free Plovdiv Tour и Free Sofia Tour. По примера на братовчедите ни от Free Sofia School, подготвяме празничен „Фестивал на ученето“ на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянска писменост.

Free Plovdiv School – Fest ще протича едновременно на шест различни локации в Европейската столица на културата. На всяка от тях ще има по един обучител, който в рамките на 30 минути ще споделя конкретно знание, умение или послание с група участници във фестивала. След изтичането на въпросния половин час групите имат нови 30 минути да се придвижат до следващата локация, а обучителите – да отдъхнат преди пристигането на поредните участници. „Завъртането“ (а.к.а. ротацията) ще се случи точно четири пъти, преди Фестивалът на ученето да приключи в уречения час на началната си точка.

Обединителната нишка между обученията ще е любимата за Пловдив тема през 2019-та година – културата и различните й проявления, които изграждат града и хората му. Ако обичаш да се забавляваш, научавайки нови неща и срещайки вдъхновяващи хора, то Free Plovdiv School – Fest е именно за теб!

Ето и програмата на фестивала:

1. Творческо писане с Илия Илиев от Free Plovdiv Tour в Котка и Мишка
2. Неподозираните приложения на актьорските умения със Станислав Кертиков от „Актьори срещу поети“ на Небет тепе.
3. Плетени вълшебства с Даниел Георгиев от Free Plovdiv Tour в „Плетива“ в Капана.
4. Тътен на тепето с Велислав Годжунов от Free Plovdiv Tour на Сахат тепе.
5. Визуално писане с Хриси и Дана от 500 markers в PLOVEDIV.
6. Практически насоки и екологична култура с Ненко Манолов от Free Plovdiv Tour на Лапидариума в Стария град.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина