ГрадътКултураНовини

Владимир Янев представя новата си книга

Премиерата на „Между 12 и 12. Фрагментарни разказвания“ ще е на 12 декември в ПУ

Новата книга на Владимир Янев „„Между 12 и 12. Фрагментарни разказвания“ ще бъде представена премиерно от Дружеството на писателите, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и издателство „Захарий Стоянов“ на 12 декември. Събитието е с начален час 18:00 ч. и ще се проведе в 8. аудитория на Ректората на ПУ.

Владимир Янев е сред високите литературни имена в последните няколко десетилетия. Литературен критик и историк, преподавател, поет и есеист, преразказвач на дузина литератури, писател с неочаквано и в повечето случаи провокативно мислене при посланията си. Автор е на множество книги с научни изследвания на българската литература.

„Между 12 и 12“ е определил като „фрагментарни разказвания“, очевидно липсващ жанр, но пък негов си. Янев е превъзходен разказвач на литератури, които не само познава, но е и опитомил чрез любовта си – един Малък принц сред Голямата световна литература. Любимото му литературно пространство е неизбродимата Гора от най-стари времена, през Античността, Средновековието, Ренесанса до великата Руска и Западноевропейска литератури, а в тоя контекст блестят любовите му към българската класика и съвременност. В един тих и задълбочен разговор с титаните на художествената мисъл.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина