ГрадътНовини

Българското знаме се вее от 7-метров пилон на Бунарджика

7-метровият пилон на Бунарджика бе възстановени на него вече гордо се развява българското знаме. Идеята на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов е свързана с предстоящите чествания на Съединението. Съоръжението, което се намира от западната страна на хълма, близо до мемориалния комплекс, е било неизползваемо повече от 40 години.

Подмяната на пилона е една от финалните щрихи при голямата реконструкция на Бунарджика – най-новото любимо място за разходки на пловдивчани.

„В навечерието на Съединението – един от най-светлите български празници и ден на Пловдив, е добре всеки от нас да постави националния трибагреник на видно място в дома си. 6-ти септември е сред най-значимите дати в българската история, заслужаваща почит и уважение“, коментира Георги Стаменов.

Той допълни, че всеки гражданин, който желае българско знаме, може да го получи до 6-ти септември от районната администрация на ул. „Христо Г. Данов“ 39.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Най-просто казано – какво да му харесват на този паметник? Руски войник с шмайзер. Е и? Дори от Под тепето го премахнаха след като смениха логото си. Едва ли е случайно. Не са вчерашни. Нещо бездушно предизвикващо полемики от край време е хубаво да се демонтира и премести на друго място или върне на т. нар. освободители и т.н….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина