ГрадътНовини

Huawei може да съдейства на центровете по технологии към Пловдивския университет

Делегация от Политехническия институт Шънджън, Китай, посети Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и се срещна с ръководството на университета, представено от помощник-ректора по проектна дейност и декан на Физико-технологичния факултет проф. д-р Невена Милева, заместник-ректора по международно сътрудничество доц. д-р Надя Чернева, както и с представители на академичния състав на университета. Посещението се осъществи по покана на ръководството на Пловдивския университет.

Китайската делегация бе водена от вицепрезидента на Политехническия институт. В нея участваха заместник-директора на Индустриалния център към института, заместник-декана на Хуманитарния факултет и други представители на ръководството на Политехническия институт Шънджън. Всички те посетиха и Центъра за професионално образование между ПУ „Паисий Хилендарски“ и Политехническия институт Шънджън.

На срещата се обсъдиха нови перспективи за сътрудничество в научно-изследователската дейност със съдействието на компанията Huawei, което да се реализира в центровете по технологии към Пловдивския университет и Политехническия институт Шънджън. Това сътрудничество ще бъде съпроводено и със съответно обучение на студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ и  Политехническия институт Шънджън. Всяка година  преподаватели и специалисти от китайското висше училище и Huawei посещават Пловдивския университет и провеждат обучение на студентите от Физико-технологичния факултет от специалностите „Телекомуникационни и информационни системи“, „Телекомуникации с мениджмънт“ и „Информационно и компютърно инженерство“ по съвременни мобилни комуникации и технологии.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина