ГрадътКултураНовини

Биографичният Толкин и Спайдърмен тази вечер на Филмови нощи във Филипополис

Сряда вечер от 21:10 Лятно кино „Орфей“ има удоволствието да покани пловдивчани на кино под звездите, благодарение на ежегодните Филмови нощи във Филипополис. Първата прожекция за вечерта ще бъде тази на биографичния филм ТОЛКИН на режисьора Доме Карукоски с участието на Лили Колинс и Никълъс Холт. Филмът разказва за ранните години на знаменития автор и приятелството, куража и вдъхновението, които открива в училище. Младата звезда Никълъс Холт („Фаворитката“, „Лудия Макс: Пътят на яростта“) е Джон Роналд Руел Толкин, отгледан от грижовна майка, която от малък подхранва въображението му. След като тя загива, когато той е едва на 12 години, Толкин е принуден сам да върви по един несигурен път. Всичко се променя, когато заедно със свои съученици сформират тайно общество от артисти и бунтари, които се надяват да променят света заедно.

kinopoisk.ru

Късната прожекция от 23:30 ч. ще бъде тази на дългоочакваното продължение СПАЙДЪР-МЕН: ДАЛЕЧЕ ОТ ДОМА на режисьора Джон Уотс. Този път в света на Спайди се появява и Мистерио (изигран от звездата Джейк Джиленхол). В ролята на Лешояда пък се завръща Майкъл Кийтън. Приключението се завърта покрай едно училищно пътуване на Питър Паркър в чужбина и по-точно в омайната красота на Италия.

kinopoisk.ru

Организаторите на фестивала напомнят, че тазгодишното издание тепърва ще предложи още две непреходни класики – шедьоврите ГЛАДИАТОР (18.07) и АМАДЕУС (25.07). Очаква ви също така премиерита на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „АННА” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина