БългарияГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод лупа

Апартамент в затворен комплекс или къща извън града – това се търси на имотния пазар

Жилища в затворен комплекс, с две спални, са най-търсените в Пловдив

Расте интересът към къщите около града, отчетоха брокери по време на бизнес закуска В Пловдив

Жилища в затворен комплекс, с две спални, се оказват най-търсените в Пловдив, отчетоха брокери по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се проведе на 20 май в града. Все повече млади семейства предпочитат да закупят собствен дом в затворен комплекс, с което да си гарантират повече спокойствие и сигурност, коментираха специалистите по недвижими имоти. Поради същата причината нараства и броят на желаещите да притежават дом извън големия град, като най-предпочитани са имотите на не повече от 35 км от Пловдив.

Пазарът на имоти във втория по големина град в България е стабилен, като търсенето на жилища изпреварва предлагането, категорични са експертите. През първото тримесечие на годината броят на сделки с имоти е нараснал с 8%, като през същия период на миналата година ръстът е бил 15%. Брокерите отчетоха и забавяне на периода на реализиране на сделките с жилищни имоти. През миналата година пловдивчани са се сдобивали с нов дом средно за 3 месеца, докато тази година срокът е нараснал до 6 месеца.

Все повече хора предпочитат да закупят жилище, докато обектът е в строеж, заради гъвкавите форми на заплащане. Николай Лазаров, началник отдел „Продажби“ в управление „Индивидуално банкиране и алтернативни канали“ в Пощенска банка, коментира, че над 40% от отпуснатите жилищни кредити са чрез агенции за недвижими имоти и строителни фирми.

Над 100 посетители и представители на брашна присъстваха на бизнес закуската в Пловдив. Агенциите в града изразиха предпочитанието си да рекламират във водещия сайт Imoti.net, като основната причина за това е съвременният дизайн на платформата, детайлното представяне на имотите чрез 360-градосово разглеждане на обекта и липсата на фалшиви обяви. Представителите на бранша се запознаха с нов софтуер на Теленор, с помощта на който агенциите да управляват по-лесно обявите за имоти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина