АктуалноГрадътНовиниСпорт

Академик и кметът показаха първата международна отборна пловдивска купа за колективен спорт от 30 години

С успехи се похвалиха и младежките формации на Академик

Три купи показаха днес Академик-Бултекс 99 заедно с кмета Иван Тотев пред пловдивската общественост. На специална пресконференция ръководството на баскетболния клуб представи купи на 12-годишните и 16-годишните, както трофей за класирането на финалната четворка в балканката лига на мъжкия отбор.

Това е първата международна купа на отбор от колективен спорт в Пловдив от около 30 години, коментира Иван Тотев. Надяваме се да има още много подобни успехи – Марица участват в Шампионската лига, очакваме и от тях, полу нашега добави кметът.

Най-радостното е когато в мъжкия отбор, който постига успехи, има млади състезатели от школата, добави спортният директор Тина Димитрова. В момента често в мъжкия състав участие вземат по-млади тийнейджъри, което е показателно за добрата работа на детско-юношеската школа, добави тя.

Президентът Васил Врачев също похвали мъжкия тим и изрази щастието си от успехите на младия състав до 16-годишна възраст, станал шампион в Сараево. Той благодари за подкрепата на общината и изрази надежда за още постижения на всички отбори на Академик.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина