ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Съдът остави в ареста лихваря Владимир Петров

Окръжен  – Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Валентин Петров, обвинен в незаконна лихварска дейност. Темида прецени, срещу пловдивчанина са повдигнати обвинения за извършени тежки умишлени престъпления, за които Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

48- годишният Петров е обвинен  за отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева. Освен това той е обвинен в пране на пари, придобити от неказонна дейност.

„Въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Валентин Петров е съпричастен и с двете престъпления, за които са му повдигнати обвинения. Съдът намира, че не може да се направи извод за опасност той да се укрие, но съществува реална опасност при мярка по-лека от задържане под стража обвиняемият да извърши друго престъпление, включително и да въздейства върху свидетели с оглед на това, че повечето от тях са негови длъжници. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив”, гласи съдебното решение.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина