„Строят” Балабанова къща от цветя

Градът Изпод тепето Новини

За първи път у нас ще бъде направена инсталация, която показва къща от Стария град, изградена от цветя. За целта е подготвена специална метална рамка с формата на Балабановата къща. След това тя трябва да бъде запълнена с цветя. Инициативата се казва „Донеси цвят в Стария град”.

От днес знаковата къща в архитектурния резерват представя на своите посетители два различни свята. Единият е светът на възрожденската епоха, в която ни отвеждат пищните дърворезбовани тавани, богатата на стилове мебелировка и алафрангите, а другият е светът на културата и изкуството.  Тя ще оживее още веднъж по един специален начин и с много обич  в седмица преди Цветница. Този път ще я изградим от живи цветя. Всички заедно, съобщават от ОИ „Старинен Пловдив”.

Всеки желаещ може да се включи, като закичи своя цвят в живата инсталация. Всички материали за инсталацията са предварително осигурени от ОИ „Старинен Пловдив“ и партньори. Акцията се реализира благодарение на Стойна Владимирова от Fiori & Regali Plovdiv и с помощта на Асоциация на флористите В България и Petia Anastasova Product Design.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.