ГрадътКултураНовини

Спайдърмен и феноменалния Ага на Филмови нощи във Филипополис днес

Тази вечер от 21:10 пловдивчани ще могат да видят на голям екран, благодарение на Филмови нощи във Филипополис, продължението на комиксовата адаптация СПАЙДЪР-МЕН: ДАЛЕЧЕ ОТ ДОМА на режисьора Джон Уотс.

Основното ново попълнение този път, в ролята на коварния Мистерио, е звездата Джейк Джиленхол като Майкъл Кийтън отново ще се завърне като Ейдриън Томес. В новия филм приключенията на Спайдър-мен ще преминат извън границите на Америка, тъй като младият супергерой е на ваканция в Италия.

От 23:30 ч. ще бъде показан българският фестивален хит АГА, носител на престижната награда „Златна мечка” от Берлинале. Филмът на Милко Лазаров е определен като съвременен шедьовър на родното кино и разглежда живота на двама ескимоси – Нанук и Седна. Дъщеря им Ага е напуснала ледената пустош отдавна, но след като Седна се разболява, Нанук решава да изпълни последното и желание – да намери Ага.

Напомняме ви също така, че тазгодишното издание тепърва ще предложи още две непреходни класики – шедьоврите ГЛАДИАТОР (18.07) и АМАДЕУС (25.07). Очаква ви също така и премиерата на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „АННА” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.

На 22.07 /понеделник/ от 21.10 ч в рубриката „Пожелахте да гледате“ ще бъде показан филмът „Лятото на обичайните заподозрени“. Специален гост ще бъде Стефан Вълдобрев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина