Разкрасяват Пловдив с над 1 000 000 цветя

Градът Живот Новини

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив
Под Тепето

Тази есен  в Пловдив са засадени рекордните над 1 000 000 цветя, съобщи заместник-директорът на ОП  „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.  Когато разцъфтят напролет, градът ще е още по-красив, допълни той.

Най-многобройни са теменужките – морави, сини, бели, жълти, червени, оранжеви, както и с преливащи цветове. Има също много парички, незабравки и други видове, които на местна почва виреят добре. Всички цветя са собствено производство. Насажденията са из целия град – не само в централните паркове, а и в кварталните градинки, по разделителните ивици на булеварди и кръгови кръстовища, дори в междублокови пространства, където има осигурено поливане.

От „Градини и паркове“ се надяват, че пловдивчани ще харесат новите цветни фигури в Цар-Симеоновата градина.  Те са оформени с около 100 000 стръка – теменужки, „гарнирани“ със сребристо-зелените цинерария и сантолина.  Сред тях ще разцъфтят и лалета. Красиви лалета отново ще украсят и градинката на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината. Сега са засадени 1600 луковици от най-висококачествени холандски лалета.

„И занапред ще съдействаме на инициативни наши съграждани, които искат да разкрасят междублоковите пространства, като им предоставяме посадъчен материал“, каза инж. Георги Николаев.

Споделете ни във:

1 коментар за “Разкрасяват Пловдив с над 1 000 000 цветя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.