ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Разкрасяват Пловдив с над 1 000 000 цветя

Тази есен  в Пловдив са засадени рекордните над 1 000 000 цветя, съобщи заместник-директорът на ОП  „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.  Когато разцъфтят напролет, градът ще е още по-красив, допълни той.

Най-многобройни са теменужките – морави, сини, бели, жълти, червени, оранжеви, както и с преливащи цветове. Има също много парички, незабравки и други видове, които на местна почва виреят добре. Всички цветя са собствено производство. Насажденията са из целия град – не само в централните паркове, а и в кварталните градинки, по разделителните ивици на булеварди и кръгови кръстовища, дори в междублокови пространства, където има осигурено поливане.

От „Градини и паркове“ се надяват, че пловдивчани ще харесат новите цветни фигури в Цар-Симеоновата градина.  Те са оформени с около 100 000 стръка – теменужки, „гарнирани“ със сребристо-зелените цинерария и сантолина.  Сред тях ще разцъфтят и лалета. Красиви лалета отново ще украсят и градинката на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината. Сега са засадени 1600 луковици от най-висококачествени холандски лалета.

„И занапред ще съдействаме на инициативни наши съграждани, които искат да разкрасят междублоковите пространства, като им предоставяме посадъчен материал“, каза инж. Георги Николаев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина