ГрадътКриминалеНовини

Прокуратура и Агенция за закрила на детето се занимават с родителите на падналото от втория етаж момиченце

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че родител е оставил без надзор момиченцето, паднало от втория етаж на къща в район Западен, съобщиха от държавното обвинение.  Липсата на надзор е създала опасност за физическо здраве и развитие на детето, а това е престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 6 септември на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в двор на къща в Пловдив е паднало дете. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница, като към момента състоянието му е стабилно, обобщиха от прокуратурата.

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето.

За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство. Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването за установяване на фактическата обстановка, допълват от прокуратурата.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина