ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Привлякоха като обвиняем кантонера за жп инцидента вчера

60-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем 60-годишният кантонер К.М. за инцидента на жп прелеза край Асеновград вчера.  Като служител по транспорта той е  нарушил правилата за експлоатация на жп съоръжения и по непредпазливост причинил телесни повреди на три лица, като деянието е извършено в пияно състояние, съобщават от държавното обвинение.

От там припомнят, че вчера около 7 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че на охраняем жп прелез на Околовръстен път за Асеновград, пътнически влак се е ударил в преминаващ от там лек автомобил, марка „Опел Астра“, в който са пътували трима мъже. Те са били откарани в болница, като вследствие на удара са им причинени телесни повреди. Според първоначалните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна бариера на прелеза.

Обвиняемият К.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Асеновград да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.  По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Снимката е илюстративна

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина