ГрадътНовини

Представят книгата „Изявени пловдивчани. Личностна енциклопедия т.2“

Изданието събира 300 изявени личности от града и региона

Премиерата на книгата „Изявени пловдивчани. Личностна енциклопедия т.2“ ще се състои на 22 май 2019 г. /сряда/ от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив. Тя е втора част на излезлия през 2016 г. том първи и е посветена на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Изданието, в неговата цялост, е инициатива на проф. д-р инж. Димитър Димитров – ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ и на Академичното издателство „Талант“ към ВУАРР.

Том 2 включва нови 300 личности, свързани със значимо присъствие в многостранния облик на Пловдив. Отбелязани са и хора от региона, както и такива, които са в чужбина. Така общо в двата тома са представени 1000 изявени личности, не само от града ни, но и от региона,  които имат отношение към историята, културата, науката, спорта, технологиите, административното развитие  на Пловдив.

За чест на инициаторите и издателите на енциклопедията, трябва да се отбележи, че тя не е обвързана с финансиране от държавни или общински фондове и бюджет.

В представянето  на „Изявени пловдивчани. Личностна енциклопедия т. 2“ на 22 май ще вземат участие творческият екип, начело с проф. Димитър Димитров, консултанти, партньори, специалисти, хора намерили място между страниците на книгата. Събитието ще бъде съпроводено от кратка концертна програма на ученици от Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина