ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Пловдив приема международен обучителен семинар на ЮНЕСКО

Пловдив ще е домакин на обучението на обучители от европейския клон на мрежата на ЮНЕСКО, организират от Регионалния център на организацията. То се организира от Отдел „Живо наследство“ на ЮНЕСКО в тясно сътрудничество с Регионалното бюро на ЮНЕСКО за наука и култура в Европа. Ключови лектори и гости на семинара ще бъдат предствителите на ЮНЕСКО Едуард Планш, Юе Шен и Хелена Дробна.

Семинарът на тема „Нематериално културно наследство и устойчиво развитие“ ще се проведе под тепетата в рамките на три дни в началото на октомври и ще се фокусира върху:

– Въвеждане на темата за живо наследство и устойчиво развитие /Целите на ООН за устойчиво развитие/;

– Презентация на Нематериално културно наследство и устойчиво развитие – набор от нови материали, които показват връзката между опазването на нематериалното културно наследство и устойчивото развитие, разработен в рамките на глобалната програма за повишаване на капацитет;

– Обсъждане на казуси и обмен на опит в изпълнението на проекти, преподаване и консултиране относно политики и стратегии, свързани с нематериалното културно наследство и устойчивото развитие в Европа.

Семинарът ще бъде и повод за споделяне на информация за новостите, свързани с Конвенцията от 2003 г.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина