ГрадътЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Пловдив има улица, която носи името на президент на САЩ

Кметът Иван Тотев посрещна в Община Пловдив посланика на САЩ Ерик С. Рубин

Тотев го покани да бъде специален гост на откриването на ЕСК на 12-ти януари догодина

Предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата и проектите, които се реализират, бяха акцент при срещата днес на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и посланика на САЩ в България Н. Пр. Ерик С. Рубин.  В заседателната зала на общината двамата обсъдиха напредъка на работата по реставрацията и социализацията на Епископската базилика на Филипопол. Проектът се осъществява съвместно от Община Пловдив и Фондация „Америка за България“ и заема централно място в програмата на града за 2019 година.

Кметът Иван Тотев благодари посланик Ерик С. Рубин за ремонта на сградата на Основно училище „Душо Хаджидеков“, който се финансира от правителството на САЩ.

Негово превъзходителство заяви, че Пловдив е специален град и пожела успех на инициативата Европейска столица на културата, а кметът го покани да бъде специален гост на откриването на 12-ти януари догодина.

Кметът Иван Тотев запозна посланик Ерик С. Рубин с историята на сградата на общината и с факта, че в Пловдив има улица, която носи името на президентът на САЩ Удроу Уилсън , който на мирните преговори през 1919 г. отстоява оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели и осуетява план, лансиран в Ньой за ликвидирането на България като държава.

На срещата днес присъстваха Матю Хагенгрубер – съветник по въпросите на културата и образованието в посолството на САЩ и Стефан Стоянов – заместник-кмет “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина