ГрадътНовини

Пловдив е домакин на Национална среща на бизнес клъстерите

Градът не е наблюдател, а деен участник

Годишната национална среща на бизнес клъстерите за  2019-а се проведе под домакинството на  Община Пловдив. Темата на форума бе „Клъстери и бизнес организации по пътя на развитието“.

„Пловдив не е наблюдател, а деен участник в работата на клъстерите. Регионът ни се превърна в индустриалното сърце на България. Това е в резултат от партньорството и добрата съвместна работа между бизнеса, местната и държавната власт. Бих искал да припомня, че нашата община бе първата в страната, която създаде Клъстер Информационни и комуникационни технологии“, каза новият заместник-кмет по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев пред участниците в Заседателната залата на общината.

Той подчерта, че общата политика и сътрудничество между Общината и Тракия икономическа зона е изключителен пример за начина, по който бизнесът и местното управление могат да работят заедно за постигане на добри и успешни резултати.

„Бизнесът и публичната власт винаги трябва да са ръка в ръка, защото по този начин можем да се развиваме най-бързо и адектватно. Пловдив винаги са го правили и аз смятам, че това е изключително важно, имайки предвид инвестиционния климат, бизнесът, Тракия икономическа зона,“ заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските клъстери Геновева Христова.  

Форумът даде възможност за открит разговор и се превърна в платформа за обмен на опит, споделяне на добри практики, търсене на възможности за реализиране на нови проекти на национално и международно равнище. В него взеха участие и Васил Пеев – главен секретар на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, както и  председателя на Клъстер Тракия – Образователно квалификационен хъб Красимир Стоянов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина