ГрадътКултураНовини

Пловдивският детски психолог Теодора Пампулова с книга за по-лесна адаптация в детската градина

Излезе от печат книгата “Детската градина – щастливо място” на пловдивския детски психолог Теодора Пампулова. Тя е практически ориентирана и е предназначена за родителите на деца, които ще постъпят в детската градина или вече я посещават, но трудно се адаптират.

Книгата е базирана на игровата терапия, която е достъпна за практикуване у дома и е с изключително бързи и позитивни резултати. Играейки малкото дете научава повече за света, който го заобикаля, придобива много умения, учи се да разрешава проблеми, да създава приятелства, да организира, да следва правила, да споделя играчки и т.н.

“Детската градина – щастливо място” не съдържа нито едно “трябва”, поради което не създава у родителите блокажи относно препоръките и напътствията.

Книгата включва няколко раздела – какво можем да направим, за да подготвим детето емоционално за тръгването на градина, как да планираме първия празничен ден и какви хитрини можем да използваме, за да се справим с плачещия сутрин малчуган.

Дневник на успехите, работа с календар, ролеви игри, събиране на стикери, хапче против страх, детска градина за животни, приказки  и много други са част от упражненията на страниците на книгата за родители.

„Често децата, които започат да посещават детска градина нямат умения за общуване, не умеят да играят сами или с други деца, не могат да се самообслужват. Това от своя страна затруднява адаптацията на малчугана и често води до поведенчески проблеми или силна тревожност”, коментира авторът.

Теодора Пампулова е детски психолог. Работи с деца до 17-годишна възраст и с техните родители и семейства в „Стая на емоциите“. Последната спечели втора награда на конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ през 2018г., който по традиция се организира от Община Пловдив.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина