ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Осъдиха условно полицая Стоян Павлов за участие в схема за телефонни измами

Бившият началник на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление,  който мулетата на ало мафията наричали „шефе”, не е използвал служебното си положение, за да набави за себе си противозаконна облага, реши съдът

Бившият началник на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов бе осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години за участието си в схема за телефонни измами. Зам.-началникът на районното в Кършияка бе арестуван през 2017г. за взимане на подкуп от 300 лева от телефонни измамници, заснета от камера, монтирана на входа на Трето РУП. Подкупът касае една определена телефонна измама на обща стойност 1300 лева.  Полицаят Павлов бе обвинен само за въпросните 300 лева, тъй като не се изясни дали е взимал пари и от други измами. Още при съдебните заседания за мерки за неотклонение преди близо 2 години обаче се разбра, че мулетата на ало мафията са викали на бившия началник на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно „Шефе”.

Окръжен съд го призна за виновен придобиването на чуждите средства, но го оневини по обвинението, че е използвал своето служебно положение, за да набави за себе си противозаконна облага .

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина