ГрадътКултураНовини

Музика, театрални етюди и импровизации, ще поднесат сериозни теми по забавен начин

Спектакълът „Търси се Добрият“ е създаден от млади актьори от Сдружение „Клас“, студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство и с подкрепата на Държавен куклен театър Пловдив, като част от програмата на  Пловдив- Европейска столица на културата 2019. Музикалният спектакъл ще се проведе на 12 и 13 октомври от 20:00ч. на ул. „Магура“ 4 пред галерия „Арсенал на изкуствата“. Музика, театрални етюди и импровизации с публиката ще поднесат сериозните теми по забавен начин и ще превърнат зрителите от свидетели, в преки участници.

Представлението е предназначено както за учениците от горните класове, така и за всички, които мислят, че доброто трябва да се „търси“ и за него е добре да се говори.

Сдружение „Клас“ се стреми да разпространи идеята, че изкуството трябва да засяга важни теми. За да бъде провокирана своебразна дискусия относно понятия като „етика“, „морал“, „добро“ и за да се провокира творческото мислене на подрастващите, след събитието ще бъдат разпространени анкети до ученици, родители и учители.

Зад подготовката на спектакъла стоят: актрисата от Народен театър „Иван Вазов“, Ева Данаилова, младата, но опитна сценографка Мирела Василева, пловдивчанинът Михаил Шишков-баща и студентите от трети курс, актьорство за драматичен театър с ръководител, вдъхновяващият проф. Ивайло Христов- Елеонора Иванова, Жаклин Даскалова, Александър Григоров, Вилиян Гешев,  Ясен Атанасов.  Ивелин Николов и Стайко Стайков- студенти от четвърти курс актьорство за куклен театър с ръководител проф. Жени Пашова, която дълги години е творила в Държавен Куклен театър Пловдив, ще вземат специално участие. А изненадата е, че към спектакъла ще се присъединят и познати лица от любимия Държавен куклен театър Пловдив. Представлението ще бъде предшествано от открита техническа репетиция от 18 до 21 часа, която всеки може да посети и да види как тече подготовката. спектакъла. Входът и за трите вечери е свободен.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина