ВластГрадътИзбориНовини

Кметът Здравко Димитров: Ценим всяко мнение за бъдещето на Небет тепе и Източната порта

Пламен Панов: Всички изказани предложения са протоколирани и проектът ще бъде актуализиран с най-целесъобразните от тях

„Радвам се на големия интерес, при който премина общественото обсъждане за бъдещето на Небет тепе и Източната порта.  Благодаря на всички, които взеха отношение и направиха ценни бележки и предложения, които ние ще вземем под внимание“. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров във връзка с вчерашната публична дискусия, която се проведе в препълнената зала на Общинския съвет и продължи повече от 4 часа.

„Пловдивчани си знаем, че от Небет тепе е започнало летоброенето на най-стария жив град в Европа и шести в света, а през Източната порта са преминавали римски императори. Искаме за това да научат още стотици хиляди хора в България и далече извън пределите на нашата страна, а проектът ни предоставя една нова възможност“, коментира заместник-кметът по европейски политики Анести Тимчев.

Заместик-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов определи Небет тепе като една от най-значимите ценности в богатото културно-историческо наследство на града, поради което темата за съдбата на хълма е особено чувствителна за пловдивчани. За него не е изненада, че докато проектът за Източната порта бе посрещнат с адмирации, Небет тепе предизвика оживена дискусия. Той увери, че всички изказани мнения и предложения са протоколирани и проектът ще бъде актуализиран с най-целесъобразните от тях, след което отново ще се направи обществено обсъждане.

Двата изключително важни археологически обекта са включени в проектното предложение „По крепостните стени на Филипопол“, с което Община Пловдив се подготвя да кандидатства по оперативна програма „Региони в растеж“. Общата финансова рамка е 9 779 150 лева, като 85 процента е безвъзмездната помощ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ослепителната МЪДРОСТ на мозъклията:
    „Ценим всяко мнение…“ се превежда на БГстански като:
    НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ НИКОЕ МНЕНИЕ.
    (Мнение за БУТАНЕ на администрацията на МегданЦентрал…?
    Продължавай да „цениш“ с баскетболния си микроцефал!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина