Кирил Търев: Можем да възродим електротранспорта в Пловдив, привличайки десетки милиони от Европа

Градът Новини Политика
Младият бизнесмен е втори в листата на Георги Колев за Общинския съвет

Кирил Търев е млад, успешен и перспективен бизнесмен. Завършил е висшето си образование в швейцарския престижен университет ,,Webster University Geneva”. Кирил е собственик на транспортна фирма, занимава се също така със строителство и износ на замразени плодове.

Въпреки че е на 28 години, вече има един мандат като общински съветник, като бе най-младият член на местния парламент. Той е втори в листата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” за предстоящия вот.  Основен приоритет през новия мандат пред Кирил Търев ще е възраждането на електротранспорта, решаването на проблема с тесните граници на Пловдив, както и превръщането на града в топ туристическа дестинация.

„Не може Стара Загора да вземе  от „ГРАНТ“ 90 млн. лева, Варна да вземе от „ГРАНТ“ 100 млн. лева, София и Бургас още повече за електроавтобуси, а в Пловдив да няма електротранспорт. На практика в момента  градският транспорт се държи от двама пловдивски бизнесмени, които стават по-богати, услугата – по-лоша, а градът – по-мръсен”, сподели Търев. Той обясни, че вече са се провели разговори на първично ниво за създаването на публично-частно партньорство, което е възможно, стига да има политическата воля за това.

На последната сесия Кирил Търев, адвокат Георги Колев и другите съветници от групата не подкрепиха решението на местния парламент, с което се обяви конкурс за отдаването за 10 години на 8 от линиите на градския транспорт. С  това решение Община Пловдив изпусна шанса да създаде свое общинско дружество, с което да оперира по тези линии.  Чрез него Община Пловдив можеше да закупи електробуси през европейски програми или да възроди електропреносната мрежа по примера на София, Варна и Бургас.

„Когато общината разполага със собствени инструменти, които могат да бъдат буфер за всяка криза, тя е в състояние да отиграе всяка ситуация.  Пловдив бе град, покрит със 100% електротранспортна мрежа, и бе градът, който унищожи тази мрежа с дълги дела със собствениците на „Градски транспорт“. Вярвам, че можем да върнем електротранспорта в Пловдив”, каза Търев.

Другите мерки за транспорта в програмата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” са:

– Създаване на общинско предприятие „Градски транспорт” и интегриране на всички форми на обществени услуги в сферата за чист, бърз, удобен и безопасен градски транспорт

– Приоритетно изграждане на инфраструктурния проект Модър-Царевец

– Спешно проектиране и изграждане на вътрешно кръгово движение за улесняване придвижването в града

– Изграждане на многоетажни и буферни паркинги

– Подобряване и увеличаване на пешеходните зони

– Внедряване на модерни цифрови технологии за умно и интегрирано управление на трафика и даване предимство на пешеходците и градския транспорт, управление на трафика в реално време

– Контрол по паркирането в целия град и приоритетно по отношение на забраната за навлизане в зелените площи, увеличаване броя на паркоматите

– Свързване и доизграждане на веломрежата

– Прозрачно управление и контрол

Споделете ни във:

2 коментара за “Кирил Търев: Можем да възродим електротранспорта в Пловдив, привличайки десетки милиони от Европа

  1. Човече..гледай си замразените плодове там, не се омазвай в лайната на беге политиката, няма да излезеш миришещ на рози!

    1. И защо да си гледа замразените плодове. За да може да се даде шанс на краденето в Пловдив да продължава, така ли? Точно такива млади хора са необходими!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.