ГрадътНовини

Как подреждат приоритетите си пловдивчани, когато избират работно място?

Заплата, голяма и стабилна компания, баланс между личен и професионален живот, микроклимат и екипност

Основните нагласи на пловдивчани при избора на работно място са заплащането, работата в голяма компания, кариерното развитие в йерархията на организацията и екипът. За своята реализация на пазара на труда, жителите на град Пловдив търсят стабилен работодател, даващ им сигурност и баланс между личен и професионален живот, както и поощряване на добрите взаимоотношения и екипната работа.

Данните от инициираното проучване от лидерът в аутсорсинг индустрията – TELUS International Europe сочат, че най-желаният сектор за развитие сред учащите младежи е именно аутсорсингът, следван от маркетинг/реклама и продажби/търговия. При работещите, секторът на изнесените услуги се нарежда на 4-то място, а за хората реализирали се в него той е водещ и повече от тях не обмислят смяна на бранша.

Над 50% от анкетираните пловдивчани припознават аутсорсинг сектора като подходящ за започване на първа работа и добра стартова позиция за всички младежи, а над 40% го припознават като подходящ за дългосрочна работа.

В проучването си, TELUS International Europe изследва и социалните навици и стил на живот на пловдивчани. Данните показват, че 94% от анкетираните прекарват времето си в интернет, следвано от прекараните вечери със семейството пред телевизора – 87% и спокойните тихи вечери, отдадени на уединение – 62%. По-назад в класацията на обичайните активности за пловдивчани се нареждат излизанията с приятели (59%), спортът (49%) и времето прекарано сред природата (47%).

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина